مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان با بیان این که تاکنون ۸۰ موسسه غیر مجاز اعزام دانشجو که مرتکب خطا شدهاند پلمب شدهاند گفت: مجوز موسسات سال به سال تمدید میشود و چنانچه آنها مرتکب خلاف شوند اخطار کتبی و شفاهی دریافت کرده و در مرحله بعد لغو مجوز میشوند .
به گزارش ایسنا، ابراهیم حاجیزاده پیرامون اقدامات وزارت علوم در رابطه با موسسات غیر مجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور، به پیگیریهای انجام شده برای پلمب موسسات و سایتهای غیر مجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور، و نیز لغو مجوز و پلمب موسسات مجازی که مرتکب خطا شدهاند پرداخت و توضیح داد: هیات دولت در این زمینه آیین نامهای تصویب کرد و وزارت خانههای علوم، بهداشت، دادگستری، خارجه ، ارشاد و اطلاعات کارگروهی در سال ۸۲ تشکیل دادند و آیین نامهای نوشتند تا موسسات اعزام دانشجو بر اساس آن فعالیت کرده و خود این وزارت خانهها نیز بر فعالیت آنها نظارت کنند.
وی با بیان این که تاکنون ۸۰ موسسه غیر مجاز اعزام دانشجو که مرتکب خطا شدهاند بسته شدند یاد آور شد: مجوز موسسات سال به سال تمدید میشود و چنانچه آنها مرتکب خلاف شوند اخطار کتبی و شفاهی دریافت کرده و در مرحله بعد لغو مجوز میشوند .
حاجی زاده افزود:در کنار موسسات لغو مجوز شده، موسساتی نیز در فضای مجازی ایجاد شده که با خانوادهها و افراد در ارتباط هستند. واطلاعات ناقص و نادرستی در زمینهی اعزام دانشجو به هموطنان میدهد.
وی خاطر نشان کرد: طی چند روز گذشته با همکاری پلیس امنیت ۱۰ موسسه غیر مجاز در فضای مجازی بسته شده و ۱۸ موسسه نیز در لیست پیگیری قرار دارند.
پلمب یک موسسه مجاز اعزام دانشجو با همکاری پلیس امنیت
وی در پاسخ به این که به عنوان مسئول چه نظارتی بر موسسات مجاز داشته است گفت: برای این موسسات آیین نامه، دستورالعمل و منشور اخلاقی در نظر گرفتیم و یک موسسه را نیز به دلیل خطا با همکاری پلیس امنیت پلمب کردیم. درعین حال تا حدودی نظارت بر این موسسات انجام میشود و مجوز آنها سال به سال تایید میشود.
حاجی زاده با اشاره به اینکه در حد توان بر موسسات مجازی نیز نظارت داشته و فعالیت غیر مجاز را به پلیس امنیت اطلاع دادهایم، گفت: با توجه به اینکه فضای مجازی بسیار وسیع است، از سازمانها و دستگاههای دیگر انتظار داریم در این راستا با همکاری کنند.
وی تصریح کرد: در مورد ساماندهی موسسات اعزام به دانشجو در فضای مجازی کار چندانی انجام نشده است. این در حالی است که ما در حد توان خود مسیر را برای اطلاع رسانی و آگاه سازی هموطنان در این مورد هموار کردیم.
ثبت آنلاین قراردادها به منظور نظارت بیشتر بر موسسات اعزام دانشجو
حاجی زاده خاطر نشان کرد: اخیرا سراغ این رفتیم که فرمها و قراردادها را به صورت آنلاین ثبت کنیم تا نظارت بر آنها آسانتر شود. در مواردی دیده شده که بندهایی از آیین نامه توسط برخی این موسسات زیرپا گذاشته شده و متن و محتوای قرارداد با ارباب رجوع تغییر پیدا میکند که ما در صورت دسترسی آنلاین میتوانیم جلوی آن را بگیریم.
مردم موارد غیر مجاز را گزارش کنند
حاجی زاده در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان این که صندلی های خالی زیادی در کشور برای ادامه تحصیل وجود دارد و با وجودی که تحصیل در خارج از کشور نیز جزو حقوق شهروندی است،توصیه میشود دانشجویان در داخل کشور ادامه تحصیل دهند.
وی تاکید کرد: در وب سایت سازمان امور دانشجویان به نشانی https://www.saorg.ir/ اسامی موسسات مجاز و نیز موسسات لغو مجوز شده اعزام دانشجو به خارج را اعلام کردهایم. به طور کلی ۲۰۰ موسسه مجاز به اعزام دانشجو هستند که از میان آنها ۸۰ موسسه را خودمان لغو مجوز کردیم و بر عملکرد موسسات نظارت مستمر داریم.
حاجی زاده با اشاره به این که دستورالعمل، منشور اخلاقی و آیین نامههایی در این خصوص بر روی سایت سازمان دانشجویان قرار دارد، گفت: والدین میتوانند در صورت مغایرت وعدههای این موسسات یا اطلاعات ناصحیح، موارد را با شماره تلفن ۹۶۶۶۴۴۲۱ درمیان بگذارند و به ما اطلاع دهند تا مداخله کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر لیستی متشکل از ۱۱۵ موسسه دارای مجوز در سایت سازمان دانشجویان موجود است، گفت: در عین حال مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا میتواند پکیج آنلاین و هوشمندی ارائه کند تا ما بتوانیم فعالیت های غیر مجاز در فضای مجازی را رصد کرده و موارد آنها را ارجاع دهیم.
وی که در برنامه زنده "روی خط خبر" شبکه خبر سخن میگفت، اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که در جلسهای حضوری با پلیس فتا راهکارهای مقابله با این موضوع را بررسی کنیم و در عین حال که در جلسهای که با پلیس امنیت داشتیم از قوه قضاییه خواستیم شعبه خاص و ویژهای به ما اختصاص دهند تا به طور ویژه به این مسائل رسیدگی کنیم.
وی در پایان صحبتهای خود به والدین توصیه کرد: در فرستادن فرزند خود به خارج از کشور دقت کنند و از موسسات دارای مجوز اطلاعات بگیرند. ضمن آن که کارشناسان سازمان امور دانشجویان نیز دراین راستا پشتیبان آنها خواهد بود.
اظهارات سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری جرایم سایبری پلیس فتا
علی محمد رجبی، سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا نیز در این برنامه در رابطه با فعالیت غیر مجاز موسسات اعزام دانشجو با بیان این که پلمب کردن مراکز غیرمجاز دو بخش دارد گفت: بخشی از فعالیت موسسات در فضای مجازی از طریق تبلیغات و غیره است که فهمیدن مصادیق غیر مجاز فعالیت آنها دشوار است و وزارت علوم باید چنین مواردی را پایش کرده و موارد تخلف را از طریق مرجع قضایی به ما اعلام کنند که در این صورت نسبت به مقابله با آنها اقدام میکنیم.
وی جنبه دیگری از پلمب را مربوط به پلیس اماکن نیروی انتظامی دانست و گفت: در این بخش نیز فعالیت غیر مجاز از طریق رصد و پایش پلیس و وزارت علوم در سامانه فیلترینگ ثبت شده و نسبت به آن اقدام خواهد شد. بنابراین از وزارت علوم انتظار داریم که نظر پلیس را در رابطه با فعالیت غیر مجاز تایید کنند تا در صورت مجرمانه بودن با ان برخورد شود.
وی افزود: در موارد دیگری نیز شهروندان از موسسات شکایت دارند وبه مراجع قضایی مراجعه میکنند که پلیس نیز با شکایت شاکی اقدام به عمل می کند. اما در حالت کلی برای پایش محیط فضای مجازی به نظارت تخصصی وزارت علوم نیاز است .
رجبی خاطر نشان کرد: تشخیص موارد مجرمانه در زمینه اعزام دانشجو همچون موضوعی مثل فروش دارو نیست که به کل غیر مجاز باشد به همین دلیل شاخص این تشخیص دریافت مجوز از وزارت علوم است. و انتظار داریم تا اصالت مجوز در چنین شرایطی تعریف شود.
وی افزود: در کمیته تعیین مصادیق وظیفه پایش فضا و اصالت موسسات برای وزارت علوم تعریف شده اما اگر از نظر فنی و توسعه زیر ساخت نیاز به کمک داشته باشند پلیس فتا آماده کمک رسانی است.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا در پایان یاد آور شد: این فرایند صرفا شناسایی نیست بلکه پیگیری حقوقی موضوع از طریق مراجعق ضایی اهمیت دارد و وزارت علوم در این خصوص مدعی و مرجع تخصصی است که باید از حق مردم دفاع کند.