وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جاده ابریشم را راهی برای مبادله علم و فرهنگ توأمان با مبادلات تجاری دانست.
به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی دوشنبه یکم مهرماه در آئین افتتاحیه اجلاس جهانی راه ابریشم در همدان، با اشاره به دوران دفاع مقدس بیان کرد: فراموش نکنیم دوره ای را که تنها با تکیه بر داشته های خود و جوانان مان با موفقیت پشت سر گذاشته ایم.
وی با تأکید بر اینکه ایران هیچگاه در طول تاریخ کهن خود به سرزمینی تهاجم نکرده است، افزود: کشورمان همواره افتخار میزبانی علما و دانشمندان سایر کشورها را داشته و قدیمی ترین دانشگاه جهان با ۱۷۵۰ سال قدمت (دانشگاه جندی شاپور) در کشور نشان از پیشینه توجه و اهمیت علم و دانش دارد.
غلامی به وجود علم و قدمت آن در کشور ایران یونان و چین اشاره کرد و گفت: امروزه در ایران یک درهم تنیدگی فرهنگی و دینی وجود دارد و دین با توضیح علمی آن پذیرفته شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: در گذشته با وجود سختی های راه ارتباط، دانشمندان راه های دشوار را طی می کردند و خود را به محل برگزاری رویدادهای مهم جهانی می رساندند تا دستاوردهای جدید را به محل زندگی خود بیاورند.
غلامی جاده ابریشم را راهی برای مبادله علم و فرهنگ توآمان با مبادلات تجاری دانست و گفت: همدان یکی از شهرهای مسیر این راه تاریخی و موثر در شکل گیری این راه و اتفاقاتی که در این بستر رخ داده است که نشان از اهمیت و توجه به فرهنگ دارد.
وی در ادامه به دانشمندان مطرح همدان و وجود اقوام و ادیان متعدد در آن اشاره کرد و یادآور شد: همزیستی مسالمت آمیزی در میان اقوام و ادیان مختلف در همدان وجود داشته و چنین نشست هایی دستاوردهای مهمی برای ساکنان این جاده و دنیا خواهد داشت.